Over de behandeling

Tijdens de eerste behandeling stelt de osteopaat u uitgebreid vragen over uw klacht (anamnese). Ook uw ziektegeschiedenis, bijkomende klachten en leefgewoonten worden met u besproken. Dit gebeurt aan de hand van het (door u vooraf onderstaand ingevuld) intakeformulier. 

Hierna volgt het lichamelijk onderzoek, waarbij de osteopaat uw lichaam onderzoekt op beweeglijkheid van alle weefsels en hun onderlinge relaties. Structuren met verminderde beweeglijkheid en verhoogde spanning worden opgespoord.

Vervolgens worden de bevindingen besproken en start de osteopaat met het verbeteren van de bewegelijkheid van de structuren in het lichaam. Dit gebeurt door middel van specifieke handgrepen en technieken. De behandeling wordt doorgaans als zeer prettig ervaren.

Het kan zijn dat u een warm of tintelend gevoel ervaart tijdens de behandeling, of een emotionele reactie na de behandeling. Soms krijgt u na de behandeling last van hoofdpijn, vermoeidheid of een tijdelijke verergering van de klachten. Het is goed om de dag van de behandeling en de twee dagen erna rustig aan te doen en niet te sporten of zware klussen te doen. Drinkt u vooral genoeg water na de behandeling.

Wanneer de behandeling aanslaat, merkt u al snel vooruitgang. Meestal is een klein aantal behandelingen voldoende om volledig klachtvrij te zijn.

Tijdens de  vervolgbehandeling wordt met u besproken hoe de voorgaande periode is verlopen met betrekking tot de klacht.

 

 

download pdf-behandeling